Nieuw EM-verkooppunt op Puur Natuur markt Wassenaar

Ons nieuw EM verkooppunt Mark van Duijn in Den Haag is hovenier en wijnkenner. Fermenteren is voor hem geen onbekend proces. Mark: “Bokashi sluit heel goed aan bij mijn ideeën over een duurzame tuin. Niet de plant voeden, maar de bodem. Ik wil zoveel mogelijk EM toepassen in particulieren-, overheids- of bedrijfstuinen. Daarbij ken ik het fermentatieproces natuurlijk heel goed vanuit mijn passie voor wijn”. Mark is met zijn bedrijf Smaak voor Groen ook actief in de stadslandbouw in Den Haag.

Tussen wijn en bodem

“Ik heb mijn hele leven in de horeca gewerkt als kok en heb me ontwikkeld als wijnkenner”, vertelt Mark. “De laatste jaren ben ik mij meer gaan verdiepen in de landbouw en voedingssector en de distributie daarvan en ik ben in deze tijd geraakt door de streekproducten die ze daar produceren en consumeren, en ik wilde weten of het mogelijk was om in de regio Haaglanden meer streekproducten te produceren en te consumeren. Mijn doel is dan ook om als schakel te fungeren tussen de lokale telers en de consument. Ik ben sinds 2013 lid van de Vereniging van Biologisch-Dynamische landbouw & voeding, en in samenwerking met deze vereniging kunnen er op efficiënte wijze maatschappelijk verantwoorde bedrijven geselecteerd worden om een partnership mee aan te gaan die open staan om te werken vanuit de vraag van de markt. Daarnaast heb ik persoonlijk contact met nieuwe innovatieve bedrijven in de groene handel om samenwerkingsverbanden te ontwikkelen. En zo kwam ik ook in contact met EM Agriton Natuurlijk Actief”.

Puur Natuur Markt

Vanaf april staat hij met onze producten elke week op de lokale markt in Wassenaar. De Puur Natuur Markt is iedere laatste zaterdag van de maand en wordt sinds september 2012 georganiseerd. De basis voor dit initiatief is de aandacht voor lekker en puur eten uit de natuur, lokale ambacht en een plek in het dorp om elkaar te ontmoeten.

Meer informatie: Smaak voor Groen en Puur Natuur Markt

You may also like...